mandag den 18. februar 2013

Andebryst m. granatæblesalat & hindbær vinaigrette

 

Stegt andebryst smager altså super godt sammen med en omgang salat, hvis det ikke skal være for tungt, det passer bare rigtig godt sammen. Jeg brugte blandet salat med friske frugter, nødder og en dejlig hindbær eddike dressing. Den lidt syrlige søde dressing er super god med det lidt salte andebryst. Opskriften lyder sådan.

Opskrift på andebryst med granatæblesalat
(2 pers.)
  • 2 andebryster
  • hjertesalat
  • blandet salat m. rucola
  • honning melon
  • 1 æble
  • valnødder
  • ½ granatæble
Andebrysterne ridse og kryderes med groft salt og peber. Kom lidt smør på en pande og varm den godt op. Steg brysterne med fedtsiden nedad først i ca. 8 minutter, vend så kødet og steg vidre ved lidt lavere temperatur i ca. 10 minutter. Man kan tilsidst lige give fedtsiden et par minutter mere ved høj varme. Dæk dem til med sølvpapir og lad dem hvile i 5  minutter.
Så er det bare at tilberede salaten. Rist valnødderne og kom oven på salaten og tilsidst granatæblerne.




Opskrift på hindbær vinaigrette
(1 dl. dressing)
  • 125 g frosne hindbær
  • 1½ tsk rørsukker
  • 2 spsk æbleciddereddike
  • 3 spsk solsikkeolie
  • salt og peber
Kom hindbærene i en lille gryde og en lille smule vand, lad dem få et opkog. Pres hindbærene igennem en si og ned i en skål, så kerner ikke kommer med. Bland nu alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber og måske mere sukker.
Kan holde sig ca. 1 uge på køl i et rent glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar