søndag den 12. august 2012

Svensk pølseret


Svensk pølseret er vel egentlig en klassisker som de fleste kender, det smager super skønt og så er det også rigtig nemt at lave. Jeg syntes godt man kan spise noget groft brød til, ellers kræver retten ikke rigtig noget tilbehør.
Opskriften er fra Irma, krydderiet nr. 2 maj 2012.

Opskrift på svensk pølseret til 2 pers:
  • ½ kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olie
  • ½ tsk paprika
  • 1/4 rød chili, uden kerner, fintsnittet
  • 2 spsk koncentret tomatpuré
  • 100 g gode pølse, brune
  • 2 dl mælk
  • 3/4 dl piskefløde
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt og peber
  • purløg
Skral kartoflerne og kog dem møre og lad dem køle af, skær dem i passende tern. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en gryde, indtil de er gyldne. Tilsæt paprika, snittet chili, koncenteret tomatpuré og svits et øjeblik.
Kom mælk og fløde i gryden og rør det med rundt. Komkartoflerne i saucen og lad retten simre i 5 minutter. Skær pølserne i skiver og steg dem sprøde på en pande i lidt olie. Kom de stegte pølser i gryderetten og kog forsigtigt igennem. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis saucen er blevet for tyk.
Smag til med æblecidereddike, salt og peber. Drys med puløg inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar