søndag den 21. april 2013

Koldthævede hirseboller



Gjorde klar til de her morgen boller i går aftes, hvor jeg lagde dejen sammen og så bare i køleskabet med dem til søndag morgen, resultatet blev super godt. Plejer ikke at bruge hirseflager, men det fungere faktisk rigtig godt i boller og brød. En lækker bolle som er svampet, med kant og god smag.


Opskrift på koldthævede hirseboller
  • 1 dl græsk yogurt eller anden surmælks produkt
  • 2,5 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl rapsolie
  • 1 1/4 dl havregryn
  • 1 dl hirseflager
  • 1 dl fuldkorns durummel ( il Fornaio)
  • 250 g hvedemel
Opløs gæren i koldt vand og tilsæt græsk yogurt, olie, salt og sukker, rør til det er godt blandet.
Tilsæt havregryn, hirseflager, fuldkorns durrummel og hvedemel og bland det godt. Stilles i køleskab med et fugtigt viskestykke natten over.
Næste morgen formes bollerne og sættes på en bageplade med bagepapir på og pensels med mælk og drysses med hirseflager.  Sættes i en 210 grader varm ovn i ca. 20 minutter, prøv at banke under dem og hør om de lyder hule, for så er de færdige. Nydes lune med en klat smør.

3 kommentarer:

  1. Uhm, hjemmebag fra morgenstunden er bare luksus!

    - Anne

    SvarSlet
  2. De ser gode ud. Hvor køber du hirseflager?
    Hilsen Lene

    SvarSlet
  3. Tak til begge :o) Undskyld det sene svar.
    Men hirseflager kan du få i større supermarker som brusen,
    spar og bilka :) Netto har dem også sommetider.
    Mvh Mette

    SvarSlet