søndag den 10. marts 2013

Chili-stegt pangasius, risotto m. spinat & rodfrugt ratatouille


Det er nu rart med fisk engang imellem, det er dog alt for sjældent vi får det her hjemme. Jeg syntes at pangasius fisken er ok, selvom der er andre fisk jeg fortrækker. Men den er billig og man kan lave mange ting med den. Den her ret blev egentlig ret god, det hele passede ret godt sammen smagsmæssigt og det var hvad jeg lige havde i køleskabet, så min opskrift kommer her.

Risotto m. spinat
(2 pers.)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 200 g risottoris
  • 1½ dl hvidvin
  • 3,5 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g helbladet spinat, frost
  • salt og peber
Hak løg og hvidløg. Varm olie og smør i en sautepande og svits løg og hvidløg. Tilsæt ris og rist til de er gyldne. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter rindtil risene er møre og bouillonen kogt ind.
Hvis du bruger frosen spinat, så varm dem op på en pande først i en anelse olie.
Smag risottoen til med salt og peber og rør spinaten i sammen med.

Rodfrugt ratatouille
(2 pers.)
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 1/4 squash
  • 1 tsk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • knips salt
Skral gulerødder og persillrødder. Skær alle rodfrugterne i små tern. Varm en wok med olie på og svits først gulerødder og persillerødder. Efter ca. 5 minutter, smides squash på og steges med. Undervejs kan godt kommes lidt mere olie på wokken. Steg ca. vidre i 15-20 minutter, der skal stadigvæk være bid i rodfrugterne, men de skal også være gyldne.


Chili-stegt pangasius
( 2 pers.)
  • 350 g pangasius filet
  • ½ rød chili uden kerner
  • 1 tsk fiskekrydderi
  • salt og peber
  • olie
  • smør
Tø pangasius fileterne op, dup dem tørre. Krydr dem med salt, peber og fiskekrydderi. Skær chilien over på langs, fjern kernerne og finhak den. Krydr fileterne med chilien.
Kom smør og olie på en god pande, steg fileterne ved høj varme, så de bliver flotte gyldne. Vend dem et par gange. De skal ca. steges i 15 minutter, for de er lidt tykke.

Servere det hele sammen, læg en citron ved siden af retten, som bruges på fisken og risottoen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar