onsdag den 17. april 2013

Specier med nødder

 
 
De her speicer har jeg før lavet med chokolade og jeg elsker denne småkage, men de er også fyldt med smør, måske derfor den gode sprødhed og smag :)
Der bliver til mange småkager i denne potion, så man kan også halvver den og komme noget andet i den anden halvdel.


Opskrift på specier med nødder (ca. 100 stykker.)
  • 300 g smør, lurpak stuetemperatur
  • 125 g flormelis
  • 1 stang vaniljestang
  • 375 g hvedemel
  • Desuden:
  • 200 g hakkede hasselnødder og mandler
Læg nødderne i en bradepande og sæt dem i en 180 grader varm ovn i ca. 8 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle helt af og hak dem.
Hak smørret i mindre stykker, kom det op i en skål sammen med flormelis, kornene fra vaniljestangen og melet. Ælt det med hænderne, inden dejen er helt glat og smidig, tilsættes de hakkede nødder dejen og æltes med.
Rul til stænger på ca. 3,5 cm i diameter, jeg rullede 2 ruller, hvis den hænger lidt i bordet så drys med lidt mel. Pak rullerne ind i film og læg dem på køl i ca. 2 timer eller i fryser hvis det skal gå hurtigere.
Skær dem ud med en skarp kniv, ca. 3,5 mm.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 8 minutter, det går meget hurtigt lige pludeslig, så hold øje med dem.
Lad dem køle af og opbevare i en tætlukket kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar