søndag den 11. december 2011

3 advent og julemad

Andebryst m. appelsinsovs, waldorfsalat & brune kartofler

Der bliver hygget i køkkent i disse dage, med alverdens julebag og mad.
Her er en af juleretterne, smagte super godt. Appelsinsovsen frisker hele retten op, så super lækker alternativ til den brune klassiske sovs.


Opskrift på berberiandebryst til 2 pers:
  • 1-2 andebryster
  • 25 g smør
  • friskkværnet peber
  • groft salt
Rids skindet på andebrysterne og drys med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca, 12 minutter. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 minutter til bryststykkerne er gemmestegte. Tag kødet fra panden og lad dem hvile tildækket i ca. 10 minutter.


Appelsinsauce til 2 pers:
  • stegesky far pande 2 spsk
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
  • 2 tsk saucejævner
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber
Hæld stegskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca 1 minut, smag til med salt og peber.
Jævn den evt. lidt mere, hvis den stadigvæk er for tynd.


Waldorfsalat til 2 pers:
  • ca 20 stk grønne stenfri druer
  • 2 syrlige æbler
  • 1½ stilke bladselleri
  • ½ dl valnøddekerner
  • 2 spsk mayonaise
  • 2 dl piskefløde
  • ½ dl crmefraice
  • lidt citronsaft
  • lidt havsalt
Skræl selleri stilkene og skær dem ud i skiver på ½-1 cm. Skræl æblerne og skær dem ud i firkanter, hak valnøddekerne groft. Halvere druerne og hvis der er sten i, pilles disse ud.
Rør mayonaise og cremefriacen sammen med salt og cirtonsaft. Pisk fløden til flødeskum, vend forsigtig cremefraiceblandingen i flødeskummen, herefter vendes frugtblandingen forsigtigt i.
Pynt med halve vindruer og valnøddekerner.


Opskrift på brune kartofler til 2 pers:
  • 500 g små kartofler
  • 3 spsk sukker
  • 35 g smør
Kog de små kartofter og pil dem. Smelt sukkert på panden ved middel varme uden at røre i det, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smøret og røres sammen med sukkert.
Når smør og sukker er smeltet sammen til en ensaret gyldenbrun masse, kommes kartoflernerne på panden og brunes under omrøring.
Tips: Kartoflerne må ikke være våde når de kommes på panden, men fugtige


Lidt julepynt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar