mandag den 12. december 2011

Italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti


Opskrift til 3 personer.

  • 250 g. hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk hakket persille
  • 1/3 tsk. peber
  • 3/4 dl. hvedemel
  • 3/4 dl. skummetmælk
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 hakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ dåse hakkede tomater
  • ½ dl. vand
  • ½ tsk. oregano
Til pynt og tilbehør
  • revet ost
  • persille til pynt
  • spaghetti

Rør kødet med salt, æg, finthakket løg, presset hvidløg, persille, peber og hvedemel. Tilsæt mælken lidt efter lidt til farsen får en passende konsistens. Form farsen til små kødboller.
Steg kødbollerne i olien, til de er gyldne på alle sider. Tilsæt hakket løg og presset hvidløg på panden og steg vidre til det er gyldent.

Hæld kødbollerne i et ildfast fad, tilsæt de hakkede tomater på dåse, vand og oregano. Steg retten vidre i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 165 g.
Drys med revet ost og og gratiner retten yderligere 5 min ved 175 g. Drys med persille og servere spaghetti til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar