torsdag den 12. juli 2012

Rugknækbrød




Laver jævnligt knækbrød da vi spiser mange af dem og det er ret sundt. De her rugknækbrød er rigtig gode i smagen og mætter rigtig godt. Jeg har brugt gær, men tror egentlig at bagepulver vil gøre dem endnu mere sprøde.

Opskrift på rugknækbrød, 10 stk. store rugknækbrød:
  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • ½ dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rugmel
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl hvedemel
Rør gæren ud i vandet og olien, tilsæt salt. Kom hvedemel, fuldkornshvedemel i først og rør det godt rundt. Tilsæt rugmelet, dejen skal være smidig og hverken for våd eller fast. Ælt dejen igennem og stil den til hævning under et rent viskestykke, til den har hævet til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, jeg fandt en skål på ca. 15 cm i diameter, den brugte jeg til at udstikke med, læg dem over på en bageplade med bagepapir. Hullet i midten har jeg udstukket med et snapseglas og har prikket dem med en gaffel.
Bages i en 180-200 grader varm varmluftsovn i ca. 15 minutter, til de har fået en flot gylden farve. Køles af på en bagerist, kan holde sig ca. 1 uges tid i en tætsluttet beholder.
Hvis man først har taget dem ud af ovnen og stadigvæk ikke syntes de har fået nok, så kan man eftertørre dem i ovnen.

1 kommentar:

  1. Lækre knækbrød!
    Hvor meget bagepulver vil du sige der skal i, i stedet for gær?

    SvarSlet