fredag den 9. november 2012

Nøddekage m. nougatcreme




Super dejlig kage, som også samger rigtig godt dagene efter. Jeg har taget ugangspunkt i en af Mette Blomsterberg opskrifter, som findes i politikens bog om dessert, med en smule få ændringer. Uhm.... en dejlig kage, som slet ikke vamler eller bliver for meget. Der er desuden så mange lækre opskrifter i denne bog, hun kan sit kram.

Nøddekage m. nougatcreme til 10-12 pers, springform på ca. 22 cm. i dia.:
  • Hasselnøddebunde
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 4 spsk hvedemel
  • 75 g finthakkede hasselnødder
  • 1 tsk bagepulver
  • Nougatcreme
  • 3 blade husblas
  • 225 g blød nougat
  • 3 pastiuserede æggeblommer. 60 g.
  • 3 dl piskefløde
  • Desuden:
  • Ca. 125 g finthakkede hasselnødder til pynt
Hasselnøddebunden: Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Blend hasselnødderne fine og bland dem godt med hvedemel og bagepulver. Vend æggesnaps og hasselnødde blandingen forsigtigt sammen og fordel dejen i en smurt springform.
Bag bunden i ovnen ved 175 grader til den er fast og let gylden, ca 25 minutter. Afkøl bunden helt og befri den for formen.

Nougatcremen: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Kom nougaten i en skål og smelt den over vandbad, den skal være lun.
Pisk flødn til skum. Vrid den udblødte husblas fri for vand og smelt den sammen med 1 spsk flødeskum i en lille gryde for svag varme, den skal være lun.
Kom æggeblommerne og den smeltede husblas i den smeltede nougat og rør godt til. Vent 5 minutter og vend så nougatmassen i den kolde letpiskede fløde.

Lav kagen: Den afkølede hasselnøddebund flækkes, så der er 2 bunde. Fordel 1/3 af nougatcremen imellem de 2 bunde og 1/3 på toppen og på siderne.
Drys så de finthakkede hasselnøddekerner ud på kagen og på siderne i et jævnt lag. Kom den sidste nougatcreme i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små rosetter ud på toppen af kagen.
Opbevar kagen på køl og servere den kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar