fredag den 9. november 2012

Rød karryret med kylling og butternutsquash





Har købt sådan en butternutsquash og lavede sådan en dejlig stærk thailansk ret med nudler til.
Smagte forrygende godt. Troede ikke butternutsquash smagte så godt, de skal koge lidt i retten, for at de ikke er for hårde. Jeg syntes det smagte af vandmelon :) Havde konsistens som kogt kartofel, så en sjov fætter den der butternutsquash :)
Jeg fandt selv på retten med lidt inspiration fra Nigella, så en herlig ret som kan anbefales.

Opskrift på rød karryret med kylling og butternutsquash til 2 pers.
  • 2 kyllingefileter, ca 350 g. Skåret i strimler
  • solsikkeolie
  • sesamolie
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • 1½ spsk rød karrypasta
  • ½ rød peber, skåret i tynde strimler
  • ½ gul peber, skåret i tynde strimler
  • ½ rød chili, fintsnittet uden kerner
  • ½ butternutsquash skåret i tern
  • 1 tsk limesaft
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1½ dl hønsefond
  • ½-1 dåse kokosmælk (400 ml. dåse)
Varm en wok op med blanding af sesam og solsikkeolie og svits kyllingestykkerne til de er næsten stegt. Kom nu de snittede forårsløg i wokken og steg dem i 1 minut.
Tilsæt den fintsnittede chili, de strimlede peberfrugter og butternutsqaush og lad det stege i 1-2 minutter. Tilsæt hønsefonden og lad retten småkoge i 10 minutter, til butternutsqaush er blevet mere bløde i det.
Hæld kokosmælken i og rør den godt rundt, smag retten til med fiskesaucen og limesaften.
Serveres med brede ægnudler, pynt med friskhakkede koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar