mandag den 14. januar 2013

Koldthævede 5-korns boller




Opskrift på koldthævet femkorns boller (Ca.  12 stk.)
  • 12,5 g gær
  • ½ liter koldt vand
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl græsk yohgurt, eller anden surmælksprodukt
  • 100 g 5 kornsblanding
  • 300 g sigtet speltmel, urtekrams øko
  • 300 g hvedemel, vinjett vårhvede
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt salt, olivenolie og yoghurt, rør rundt til det hele er opløst.
Kom først femkorns blandingen i og derefter sigtet speltmel i og dernæst hvedemelet og rør rundt med en stor ske, dejen skal være ret lind og klistert, så der skal ikke æltes her.
Væd et viskestykke i lidt vand og kom henover skålen, sæt i køleskab i minimun 8 timer, kan med fordel stå i længere tid.
Næste morgen tages dejen ud af køleskabet, tag en skål med rent vand og fugt hænderne, form så dejen til boller som sættes på en bageplade med bagepapir. Drysses med sesamfrø eller andre kerner.
Sættes midt i en kold ovn og der tændes for 225 grader ( ikke varmluft) og bages i ca. 30-35 minutter, de bliver meget flotte gyldne og med en tynd sprød skorpe på denne måde.

2 kommentarer:

  1. ;-D Jeg har alle ingredienserne... så mon ikke, jeg prøver dem i weekenden. Elsker holdthævede brød ;-D

    SvarSlet
  2. Super gode boller! Kan klart anbefales :)

    SvarSlet