onsdag den 16. januar 2013

Peanutbutter cookie dough ice cream


Ben & Jerry´s is er brae noget af det bedste is, og når man kan lave dem ret godt selv, så er det altså billigere i længden. Så har været inde på nogle amerikanske sider og kigge og har fundet frem til en peanutbutter cookie dej, det er egentlig bare det samme som til cookies, bare uden æg og bagepulver, da det ikke skal bages :)



Opskrift på Peanutbutter cookie dough ice cream, ca. 1 liter:
  • Peanutbutter cookie dough
  • 40 g hvedemel
  • 35 g blødt smør
  • 40 g peanutbutter, chunky
  • 40 g brun farin
  • 1 knips salt
  • ½ vaniljestang, kornene derfra
  • 25 g chokoladechips
  • Ice cream:
  • 4 æggeblommer, pastiuseret
  • 80 g sukker
  • 6 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang, kornene derfra
Cookie dough: Pisk det bløde smør sammen med farinen og vaniljekornene til en luftig masse. Tilsæt peanutbutteren, salt og melet, så det bliver en cremet dej. Vend tilsidst chokoladechipsene i.
Tril dejen til nogle aflange tynde pølser og pak dem ind enkeltvis i husholdningsfilm og frys dem i 1 lille times tid, til de har sat sig og man kan skære stykker af dem.

Ice cream: Pisk æggeblommerne med sukkeret, det det er lyst og luftigt og sukkert er helt opløst. Rør vaniljekornene i. Pisk fløden i en anden skål, til flødeskum. Vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.
Frys isen ned og rør rundt i den hver halve time, i de første par timer, til isen begynder at blive hårdere.
Tag de frosne kagestykker op af fryseren og skær dem i stykker på ca. ½-1 cm pr. stykke. Kom dem i isen efter isen har frosset i ca. et par timer, det er for at undgå at kagestykkerne falder til bunds.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar