mandag den 3. oktober 2011

Crumble af madæbler fra egen have... mums da.



Uhm, fandt denne lækre opskrift idag hos Life of latascha , så den måtte afprøves, da vi har rigtig mange madæbler i haven.

Crumble med æbler, kanel og mandler.

2-3 pers.

50 gr mandler, grofthakkede
40 gr hvedemel
30 gr rørsukker + lidt til at drysse æblerne med, hvis de er syrlige
30 gr havregryn
2 tsk vanillesukker
1 tsk stødt kanel
40 gr koldt smør i tern + lidt til at smørre formen
1 tsk maizena
400 gr syrlige æbler, skrællede og skåret i firkanter

Mandler, mel, rørsukker, havregryn, vanillesukker og kanel blandes sammen i en skål. Smøret smuldres i blandingen, til det ligner rasp. Æblerne vendes evt med lidt sukker og maizena og kommes i et ildfast fad smurt med lidt smør. Crumbledejen hældes over og kagen bages i ca. 25 minutter ved 200 grader, til låget er sprødt og gyldent.
Lad kagen køle lidt af og server den lun med flødeskum.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar