fredag den 21. oktober 2011

Royal Icing og Fondant forsøg !!

Nu har jeg fundet en opskrift på Royal Icing og det skal ihvert fald prøves i weekenden, så jeg kan pynte mine cup cakes.


Royal Icing:


  • 1 bæger past. æggehvider 1½ æggehvide pastiuseret
  • ca. 300 g flormelis
  • 1 tsk citronsaft
  • Eller evt. andet smags essens eller farver
Rør det hele sammen med en ske i hånden, da elpisker danner luftlommer og det er ikke så nemt at sprøjte ud fra sprøjteposen. Kom flormelis i indtil man kan danne toppe, som ikke fylder ud.



Hj. lavet fondant.


Vil prøve at lave denne potion igen, med lidt mindre flormelis, da jeg kom for meget i sidste og det var nærmest ikke til at rulle ud og og revnede. Så selvfølgelig skal det have et forsøg igen :)

MarshMallowsFondant
  • 15 marshmallows
  • 2 spsk. olie (fx. rapsolie) eller erstat med citron saft
  • 3-4 spsk. vand
  • Ca. 1 pk. flormelis ( kom endelig ikke for meget i)

Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune.
Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.

En portion rækker til to runde 20 cm kager.


Sugarpaste:


  • 1½ æggehvide
  • 2 spsk glukose
  • 750 g. flormelis
  • 1 tsk. tylose
  • 10 -20 dråber smagsessens
  • Evt. farve, tilsættes før flormelisen, ellers kan man godt tilsætte det senere i dejen.

Bland æggehvide og glukose i en skål. Tilsæt smagsessens. Kom flormelis i lidt ad gangen. Når massen begyender at hænge sammen og blive som en dej, kan man ælte det på bordet med flormelis indtil det ikke klistre mere.
Ælt til sidst lidt tylose i, det gør dejen mere elastisk. Kan nu bruges til at overtrække kager med. Hvis man f.eks. skal lave blomster osv. kan man ælte lidt mere tylosepulver i sugarpasten, dette vil derfor tørre hurtigere op og blive hårdere. Tylose er en stabilisator.

Man kan blande halvt af macipan og fondant/ sugarpaste.

Til flowerpaste bruges 225 g. sugarpaste tilsat 1 tsk. tylose

Der bruges ca. 450 - 500 g. fondant/ sugarpaste til en kage på ø 24 cm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar