fredag den 21. oktober 2011

Lagkagebunde

Denne opskrift på lagkagebunde har jeg fundet her, de er virkelig lækre, super luftige.
Passer til en rund kage på 18-20 cm.


  • 5 æg ( stuetemperatur.)
  • 120 g. sukker
  • 100 g. hvedemel
  • 1½ spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
Læg bagepapir i bunden.
Del æggenen i blommer og hvider. Pisk blommerne og sukkeret meget grundigt til en lys og skummende masse. Pisk hviderne stive og stil dem til side.
Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i massen, mens man vender det lige så forsigtigt rundt.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen og fordel dejen i springform.

Bag kagen på næstnederste rille i 175 grader i 40-45 min ( uden varmluft). Når kagen er helt afkølet flækkes/ skæres den ud i 3 bunde, eller 2 hvis man ønsker dette.

Tips: Man kan erstatte 2 spsk mel med 2 spsk kakao pulver ( usødet), så får man bare en chokolade lagkage :)


Nr. 2 lagkagebunde:

Den her har jeg lavet mange gange og den bliver virkelig også rigtig god.

4 æg (str. M)
2 dl sukker
2 tsk. vanillesukker
1 tsk bagepulver
150 g hvedemel (gerne Golden Blue Star)
50 g smeltet smør

Til den lille bund bruges 1 portion grunddej
Til den mellemste bund bruges 2 portioner grunddej
Til den store bund bruges 3 portioner grunddej

Pisk æg, sukker og vanillesukker til en tyk og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det meget forsigtigt i med lette tag. Vend til sidst det smeltede smør i, også med lette tag.
Kom dejen i formen, der skal være plads, så dejen kan hæve. (Husk at springformen skal smøres, og ligge et stykke bagepapir i bunden kun af springformen.)
Bag bunden på næstnederste rille i en 185 grader varm ovn. Åbn ikke ovnen den første halve time. Mærk forsigtigt på toppen: dejen skal give let efter ved et tryk med fingeren. Lad bundene blive helt kolde i formen.
BAGETIDER:
Den lille bund ca. 40 minutter
Den mellemste bund ca. 50-60 minutter
Den store bund 1-11/2time.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar