fredag den 20. januar 2012

Koldhævede durumboller

Denne opskrift på koldhævede boller har jeg fra denne skønne blog, som der også har mange andre lækre opskrifter med dejlige billeder.

Opskrift på ca. 9 boller.

  • 15 g gær
  • 5 dl is-koldt vand
  • 4 store spsk olie
  • 1 spsk salt
  • 300 g durummel
  • 300 g hvedemel
Rør gæren ud i 1 dl. koldt vand, når gæren er helt opløst så kom de sidste 4 dl. vand i.
Tilsæt olie, salt, durummelet og hvedemelet. Rør dejen glat med en grydeske, dejen skal være fugtig. Kom dejen i en oliesmurt skål og smør toppen ind i olie. Dæk med stanniol og lad stå i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 230 grader.
Tag en skål med vand i og gør hænderne våde når du tager en klat dej og sætter på en bradeplade. Drys bollerne med lidt mel inden bagningen, det ser rigtig godt ud.
Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 20 min, til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar