onsdag den 4. februar 2015

Grove frokostboller


Opskrift på grove frokostboller:
(8 stk.)
  • 5 dl lunken vand
  • ½ spsk. salt
  • 50 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl femkornsblanding
  • 2 dl rugmel
  • 1 tsk. mørk maltmel
  • 2 revne gulerødder
  • 2½ dl speltmel
  • 5 dl hvedemel
  • 100 g. græskarkerner
Start med at opløs gæren i det lune vand, tilsæt salt, honning og femkornsblandingen. Tilsæt rugmel, maltmel, revne gulerødder, speltmel og græskarkerner.
Kom nu hvedemelet i lidt efter lidt, det er ikke sikkert at alle 5 dl. skal i, da den stadig skal være lidt klæberig, dog ikke våd.
Stil til hævning et lunt sted med et viskestykke over i 45 minutter.
Form nu til runde boller, en anelse flade i det, der er til 8 boller., stil atter til hævning i 45 minutter.
Kom dem midt i oven på 210 grader i 20 minutter, til de er sprøde på toppen, tag dem ud og lad dem køle helt af, inden du kommer salat i dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar