torsdag den 12. februar 2015

Sprøde og saftige koldhævede gulerodsboller


De lækreste sprøde og saftige gulerodsboller, de skal i hvert fald bages igen snart :) De tager 12 timer at lave disse boller, da de skal hæve natten over.

Opskrift på sprøde og saftige koldhævede gulerodsboller:
(12 stk)
  • 20 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 2 alm. revne gulerødder
  • 4 dl hvedemel
  • 4 dl ølandshvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk honning
Kom gæren i en skål sammen med det kolde vand. Tilsæt salt, honning og de revne gulerødder.
Rør ølandshvedemel i og havregryn, til sidst melet, vend det rundt med en ske.
Dejen skal være meget lind. Skyl et viskestykke i vand og vrid det for vand, kommes henover dejen og skålen stilles nu i køleskabet natten over.
Næste morgen tændes ovnen for max styrke i varmluft, kom bagepapir på en bageplade. Brug 2 sker, til at sætte 12 klatter dej på pladen. Der kan evt. drysses med forskellige kerner nu.
De skal ind i ovnen med det samme og nu skrues der ned på 225 grader, de skal bages i ca. 20 min, til de er sprøde og gyldne på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar