onsdag den 4. februar 2015

Lemon curd


Uhm brug dette lækre lemon curd på en the bolle eller i macarons som her, eller i en lækker tærte.

Opskrift på lemon curd, ca. 3 dl.:
  • 2 citroner ( ikke overfladebehandleteller øko)
  • 37 g smør
  • 1 æg, pastiuseret
  • 100 g sukker
Riv skallen af de vaskede citroner på den fine side af rivejernet og pres saften ud af citronerne.
Kom skal og saft i en gryde, tilsæt æg, sukker og smør. Pisk godt og varm op ved svag varme, (må endelig ikke koge, da der er æg i og det kan koagulere, dvs. bliver til røræg. Det tager ca. 15 minutter inden curden begynder at tykne. Når den har opnået den ønskede tykkelse ( vil stivne mere når den er kold) hældes curden på atamonskyllede glas, luk dem og sæt dem på køl, det tager ca. 1½ time inden den er helt kold.

Tip: Man kan evt. si blandingen efter kogning, hvis man ikke ønsker citrusskallen i curden, det er en smagssag. Man kan evt. også komme husblas i curden, hvis man vil have den stivere, opblød husblas i ca 5 minutter i koldt vand og klem vand fra og kom den direkte i den varme lemon curd, så enkelt er det :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar