søndag den 10. januar 2016

Gammeldaws brunkager




Man kan for øvrigt fryse disse brunkage ruller, bare i film, så kan man altid tage dem op når man får lyst til friske brunkager :)

Opskrift på gammeldaws brunkager. ( ca. 100 stk)
  • 1½ tsk Dr.Oetker potaske
  • ½ dl vand
  • 250 g smør
  • 200 g sirup
  • 200 g sukker
  • 50 g smuttede hakkede mandler
  • 1 bæger Dr.Oetker sukat
  • 1 pose Dr.Oetker brunkagekrydderi
  • 500 g hvedemel
Opløs optasken i vandet.
Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Afkøl massen til den er lunken.
Kog mandler, smut dem og hak dem. Bland mandler, sukat sammen med sigtet brunkagekrydderi og hvedemel i en skål. Rør sukkermassen i melblandingen og ælt dejen til den er ensartet og smidig.
Tril dejen til tykke stænger, (ca. ø 4 cm.) pak dem ind i film og lad dem hvile i køleskabet i mindst 12 timer. Jeg fik 3 ruller.
Tænd oven på 200 grader alm. varme.
De afkølede dejstænger skæres i tynde skiver og lægges på bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne i 8-10 minutter. Afkøl dem og læg dem i kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar