søndag den 10. januar 2016

Makron drøm m. frisk creme

 

Dette er en opskrift jeg fik ud af det blå, syntes den egner sig godt som en dessert kage, men kan såmænd også være super til kaffen. Den har den søde, sprøde og svampet bund, og den friske cremet topping eller hvad man vil kalde det. Super lækker kombination, absolut ikke sidste gang jeg laver den, en nem og anderledes dessert til gæsterne. Det friske frugt ved siden af, er prikken over iet, jeg havde dog kun blåbær liggende. Men jordbær, hindbær, kiwi eller hvad man syntes, men gerne noget lidt syrligt.

Opskrift på makron drøm m. frisk creme
( 8  stk.)
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk madelessens
  • 125 g knuste makroner
  • 125 g hvedemel
  • 125 g smeltet smør
Pisk sukker og æg luftigt sammen og tilsæt mandelessensen. Knus makronerne ned i sukkerblandingen og pisk forsat. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt og tilsidst det let afkølet smeltet smør, røres i.
Du skal bruge en bradeplade som måler 30 cm x 22 cm. dejen går ca. 3,5 cm op til kanten, den vil hæve under bagningen, men falder sammen igen når den tages ud af oven, den SKAL være svampet nemlig.
Den skal nu bages i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter, afhængig af ovn, den skal være gyldnen og sprød på overfladen. Køl helt af.

Frisk creme
( til 8 toppings)
  • 4,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl cremefraice 38%
  • 1 dl flormelis
  • 2 stænger vanilje
Pisk piskefløden til flødeskum. Sigt flormelis i flødeskummet. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestængerne og kom i flødeskummet, vend cremefraicen forsigtigt i flødeskummet.


Makronkagen skal nu stikkes ud til fine runde kager, jeg gjorde det med et glas dom målte 8 cm. i diameter. Der stikkes ud til 8 stk. kager.
Cremen kommes i en sprøjtepose med stor tyl, sprøjtes nu flot ud på kagerne. Servere med lækkert frisk frugt til, det syrlige til det søde, giver et lækkert modspil :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar