søndag den 12. februar 2012

Rugbrød uden surdej


Meget lækkert hejmmebagt rugbrød, som ikke er svært at lave og smager dejligt.

Opskrift på 1 stort rugbrød, 3 liters form.
  • 400 g. rugmel
  • 400 g fuldkornsmel
  • ca. 100 g hvedemel
  • 2 spsk sirup
  • 15 g salt
  • 50 g hørfrø
  • 75 g solsikkekerner
  • 25 g gær
  • ½ liter kærnemælk
  • 1/4 ltr. hvidtøl
Lun kærnemælken til 37 grader. Tilsæt hvidtøl og gær. Pisk med piskeris til gæren er helt opløst-
Tilsæt salt, sirup, kerner og melet. Ælt grundigt i 5 min
Dejen skal hvile i 45 min i skålen, lunt og tildækket.
Form dejen til et rugbrød og lig brødet i en smurt bageform ca 3 liter. Bank formen lidt ned i bordet, så er man sikker på at der ikke bliver tomme lufthuller og stik et par gange med en lang pind ned i brødet.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 1½ time, til den når formens kant.
Varm ovnen til 285 grader, sæt brødet på nederste rille og skru straks ned på 170 grader og bag brødet i ca 1½ time.

Tip: Vil man have en blød skorpe, så skal brødet straks pakkes ind i husholdningsfilm. Eller vil man have en sprød skorpe så skal brødet stå og køle helt af på en rist inden det pakkes ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar