Meget lækkert hejmmebagt rugbrød, som ikke er svært at lave og smager dejligt.
Opskrift på 1 stort rugbrød, 3 liters form.
- 400 g. rugmel
- 400 g fuldkornsmel
- ca. 100 g hvedemel
- 2 spsk sirup
- 15 g salt
- 50 g hørfrø
- 75 g solsikkekerner
- 25 g gær
- ½ liter kærnemælk
- 1/4 ltr. hvidtøl
Tilsæt salt, sirup, kerner og melet. Ælt grundigt i 5 min
Dejen skal hvile i 45 min i skålen, lunt og tildækket.
Form dejen til et rugbrød og lig brødet i en smurt bageform ca 3 liter. Bank formen lidt ned i bordet, så er man sikker på at der ikke bliver tomme lufthuller og stik et par gange med en lang pind ned i brødet.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 1½ time, til den når formens kant.
Varm ovnen til 285 grader, sæt brødet på nederste rille og skru straks ned på 170 grader og bag brødet i ca 1½ time.
Tip: Vil man have en blød skorpe, så skal brødet straks pakkes ind i husholdningsfilm. Eller vil man have en sprød skorpe så skal brødet stå og køle helt af på en rist inden det pakkes ind.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar