tirsdag den 28. februar 2012

Kyllingelår i fad med rodfrugter


Lækker sund ret, der indeholder mange rodfrugter og saftigt kylling. Meget velssmagende ret, takket være krydderierne og rodfrugterne. Har efterhånden lavet denne ret et par gange nu, da jeg elsker den.

Opskrift til 2 personer.
  • ca. 1 pk. kyllinge under- og overlår ca. 1200-1300 g.
  • 10 små kartofler med skral
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinaker
  • 1 rødebede rodfrugt
  • 1 hønsebouillon
  • 2 dl. vand til bouillonen
  • 1 tsk basilikum
  • olienolie
  • maldon salt og peber
  • paprika
Skrub kartoflerne grundigt, småkog dem i 8 min. Halvér kartoflerne og kom dem i et ildfast fad.
Skær alle rodfrugterne i mundrette stænger/ tern, og kom dem ved kartoflerne. Skær løget ud i store tern og kom ved, pres hvidløgene ud over fadet.
Kog bouillonen ud i de 2 dl vand, og kom over fadet.
Læg kyllinge stykkerne ovenpå og smør olivenolie ud over dem, drys med salt, peber og paprika.
Sæt i en 200 grader varm ovn i ca 50 min, til kødsaften er klar og lårene møre.
Servere med grovflüte til.

Tips: Er kyllingestykkerne frossen, kan man starte med at forstege kyllinge stykkerne i oven alene i ca. 20 min, så rodfrugterne ikke bliver for slatne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar