mandag den 27. februar 2012

Tiramisu


Opskrift til 2 personer.
  • 250 g. mascarpone
  • 75 g sukker
  • 1½ æggeblomme pasteuriserede
  • 1 dl. piskefløde
  • korn fra en ½ vaniljestang
  • 12 savoiardi kiks "ladyfingers
  • 2½ dl. stærk kaffe afkølet
  • 2 spsk ren kakao pulver
  • 3 spsk marsala eller kahlua
Pisk mascarponen med sukker og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt æggeblommerne og forsæt med at pisk til det bliver luftigt og lyst. I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
Tilføj piskefløden til mascarpone blandningen.
Der hældes 3 spsk kahlua i den kolde kaffe.
Dyp ladyfingerne hurtigt ned i kaffeblandningen og lig dem i bunden af et fad eller skål, kom efterfølgende et lag mascarpone. Forsæt med skiftevis at ligge dem sådan og slut af med mascarpone cremen.
Stil den i køleskab i min. 4 timer eller gerne til dagen efter.
Sigt kakaoen henover desserten lige før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar