mandag den 28. maj 2012

Chili-lime kyllingespyd, salat m. senneps-vinaigrette & madsnegle m. cremefyld




Kyllingespyd og en god salat falder altid i god jord og er endda heller ikke så besværligt at lave. Her lavede jeg madsnegle med cremefyld til, opskriften har jeg fra "byens bedste brød af Rikke Gryberg" de var også udemærket, men kunne forstille mig at de var lige så lækre med noget tomatfyld og feta.

Marineret chili-lime kyllingespyd til 2 per:
  • 350 g. kyllingefilter. (3 stk. fileter)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rød chili, finthakket uden kerner
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk limesaft
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker og bland marinaden. Marinere gerne kødet i et par timer eller natten over i køleskab. Læg træspydende i blød i vand i minimum ½ time. Placere kyllinge stykkerne på spydene og grill dem i ca. 15 minutter, til de er møre.



Madsnegle med cremefyld, 8 stk:
  • 2 dl. lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 125 g durummel
  • 150 g speltmel
  • Cremefyld:
  • 100 g philadelphiaost naturel
  • 1/4 squash
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 peber
  • ½ tsk korianderfrø, eller stødt
  • 100 g frisk spinat
Start med at blande cremefyldet. Kom philadelphia i en foodprocessor med revet squash, salt, peber og stødt koriander. Tilsæt de friske rensede spinatblade og blend, så cremen stadivæk er lidt grov, stil til side, imens dejen laves.

Til dejen: Rør vand og gær sammen i en skål, tilsæt salt. Kom durummel og speltmel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er blød og smidig. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og lad den hvile i 30 minutter. Rul den ud til en plade på 30 cm bred og 35 cm lang. Smør cremefyldet på dejen i et tyndt lag og rul pladen sammen på den lange led. Skær den ud i 8 snegle og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt durummel og lad dem hæve i 1½ time igen til dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt sneglene midt i ovnen, hæld 1 dl vand i bradepanden og skr ned til 210 grader. Baf sneglene i 18-20 minutter.



Salat med spinat, avokado, melon & penauts:
  • friske spinatblade
  • en smule andet salat ( jeg valgte iceberg)
  • Melon
  • Æbler
  • Avokado
  • rødt peber
  • peanuts
Skær salaten ud i mudrette stykker.

Senneps-vinaigrette, ca 1 dl:
  • ½ dl æbleeddike ( eller vineddike eller hvid balsamicoeddike)
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 spsk sød sennep
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
Alle ingredienserne skal bare blandes sammen og hældes over salaten, kan med fordel holde sig i køleskab op til flere dage.



Fyldte mini-pebre, et glas med 6 minipebre i, santa maria:
  • 1 glas minipebre, santa maria ( cherry peppers) 80 g.
  • 100 g blød fetaost eller flødeost
  • ½ fed presset hvidløg
  • lidt saft af en citron
  • evt. krydderurter, persille, mynte, basilkum.
Smuldr den bløde fetaost, man kan også sagtens bruge flødeost, bland det med ingredienserne og kom det i peberfrugterne, brug evt. en sprøjtepose med stjernetylle, det ser pænt ud.

Jeg kom desværre til at købe en fetaost som lige var tør nok, så den var svær at få glat og pæn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar