torsdag den 7. juni 2012

Barbecue mørbrad m. kold kartoffelsalat, salat & halloumi-spyd

En dejlig sommerret, er lige hvad det er :) Jeg syntes den kolde kartoffelsalat passer super godt til barbecue mørbraden. Det friske og syrlige, med det varme kryderede... perfekt. Den kolde kartoffel salat, er sådan jeg altid har lavet den og syntes super godt om den selv.



Opskrift på barbecue marineret svinemørbrad til 2 pers:
  • 1 svinemørbrad
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 dl ketchup heinz
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk soya
  • ½ spsk worcestershire sauce
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk cayenne peber
  • lidt salt og peber
  • evt. lidt chili
Bland alle ingredienserne sammen og kom det i en pose sammen med svinemørbraden og lad den gerne marinere i nogle timer. Steg den ca. 30 minutter på grillen, og lad den hvile 5 minutter.



Opskrift på kold kartoffelsalat til 2-3 pers.:
  • ca. 400 g kartofler ( gerne nye)
  • 1½ dl cremefraice, kvark, skyr
  • 1½ spsk mayonaise
  • 2 spsk purløg
  • 1 spsk sennep
  • ½ hakket løg
  • salt
  • peber
Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem køle helt af. Rør imens cremefraice blandingen sammen med de øvrige ingredienser og smag den godt til med salt og peber. Skær kartoflerne ud i mundrette stykker og rør dem i cremefraice blandingen og stil i køleskab et par timer, den skal være helt kold når den serveres.



Opskrift på salat til 2 pers:
  • Friske spinat blade ( baby spinat)
  • æbler
  • melon
  • pinjekerner
  • Dressing:
  • Balsamico hvid
  • olivenolie
  • honning
  • salt
  • peber


Opskrift på halloumi spyd m. peberfrugter:
  • ½ lille pk halloumi ost
  • Gul peberfrugt
  • rød peberfrugt
  • olie til pensling
Skær osten ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm, samt skær peberfrugterne ud i passende stykker.
Sæt ost og peberfrugt på skiftevis og smør osten med lidt olie, så det ikke hænger for meget fast i grillen.
Skal grilles ca. 3 minutter på hver side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar