torsdag den 24. maj 2012

Vafler med kærnemælk



Nogle gange har man bare lyst til noget lækkert/ sødt efter aftensmaden og valget faldt på nemme vafler.
Jeg brugte kærnemælk, som giver en lidt mere syrlig smag end mælken, begge er lide gode syntes jeg, men man kan sagtens bare erstatte kærnemælken med almindeligt mælk istedet og resten er stadigvæk det samme som skal i.
Vi kom bare flormelis og syltetøj på, nogle gange må det godt være nemt og det smagte dejligt.

Opskrift på 8-10 vafler:
  • 2 æg ( delt i hvider og blommer)
  • 5 dl kærnemælk ( Mælk kan også bruges istedet)
  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 60 g smeltet smør
Start med at piske æggehvider stive i en skål. I en anden skål piskes æggeblommer, kærnemælk og den smeltet smør, tilsæt mel, bagepulver, sukker og salt og rør dejen glat.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og rør det stille rundt.
Steg nu vaflerne i det varme vaffeljern, smør jernet til den første vaffel, bagefter er det ikke nødvendigt da der er smør i dejen.
Servere med is, blåbær, syltetøj eller ahornssirup, hvad man nu har lyst til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar