lørdag den 12. maj 2012

Sirupsbrød med øl





I dette brød er der taget udgangspunkt i en af Claus meyer opskrifter, men har dog ændret i den så den passede til mig :) Men brødet er bagt med surdej og har virkelig en lækker smag, brødet er lidt til den sødelig side, så det er godt med en god skive ost på, eller serveret til tapas.
Min opskrift på brødet kommer her.

Opskrift på 2 stk. runde brød:
  • 2 dl lunkent vand
  • 11/4 mørk øl
  • 5 g gær
  • 1½ dl surdej ( Se opskrift her)
  • 60 g mørk sirup
  • 12 g havsalt
  • 150 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
Hæld vand og øl i en skål og rør det sammen med surdejen og gæren. Tilsæt sirup og salt, bland det godt sammen. Tilsæt hvedemel og grahamsmel og ælt dejen rigtig godt sammen i ca. 10 minutter, til den er glat og elastisk. Kom dejen i en plasticskål smurt med lidt olie, dæk den til med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet i mindst 2 timer eller til man kan se at der er liv i dejen.

Vend nu dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 lige store stykker og form dem til runde brød. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca.2-3 timer.

Bag nu brødene i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 25-30  minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar