fredag den 11. maj 2012

Sirupsrugbrød



Dette er et rigtig nemt rugbrød som ikke kræver det store arbejde, der skal nemlig ikke surdej i. Opskriften er fra Byens bedste brød af Rikke Gryberg, som foruden denne opskrift, har et hav af andre lækre opskrifter. Jeg havde ikke speltflager, så måtte bruge solsikkekerner og hørfrø, som jeg tror fungere lige så godt:)

Opskrift til 2 mellemstore rugbrød:
  • 3½ dl kogende vand
  • 200 g rugkerner ( jeg brugte knækkede hvedekerner)
  • 100 g solsikkekerner
  • 40 g gær
  • 3½ dl kærnemælk
  • 50 g mørk sirup
  • 12 g salt
  • 250 g rugmel
  • 150 g speltmel
  • 100 g sigtemel
  • 150 g speltflager ( Her brugte jeg 75 g hørfrø og 75 g solsikke kerner, de sidste til pynt)
Kog vandet og hæl det over rugkerner og solsikkekerner i en skål og lad det stå i 1 time, til de er bløde.
Opløs gæren i kærnemælken i en skål, rør sirup og salt i. Kom derefter kerneblandingen, rugmel, speltmel og sigtemel og halvdelen af speltflagerne i og ælt det sammen i 15 minutter.

Smør 2 mindre rugbrødsforme, fordel dejen i dem og glat toppen med en grydeske og lidt vand. Dryse de sidste speltflager over som pynt.

Lad rugbrødene hæve i ca. 3 timer ved stuetemperatur. Prik huller i dejen med et træspyd. Når dejen er hævet op til kanten af formen, sættes de på miderste rille i en 250 grader forvarmet ovn med en bradepande i bunden. Hæld 2 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter.
Tænd igen på 190 grader og bag brødene i ca. 1 time og 20 minutter mere. Der er meget forskel fra ovn til ovn, i opskriften står der 50 minutter, men der var mine slet ikke gennembagte.
Lad dem køle af på en rist og pak dem ind i husholdningsfolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar