søndag den 6. november 2011

Kyllingepie


En ret som er meget simpel at lave og smager skønt.

Opskrift til 3-4 personer.

  • 1 pk. bacon i strimler
  • ca. 300 g. kogt kylling.
  • 1 glas aspars
  • 25 g. smør
  • 250 g. champingnon
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk mel
  • 2 dl. kyllingefond
  • 1 boullion terning
  • 2 dl. fløde
  • salt
  • Peber
  • citronsaft
  • 1 plade butterdej i rulle
Start med at koge  store kyllinge filer i ca 25 min, kom en bouillonterning ved samt lidt salt.
Svits baconen og læg dem på fedtsugende papir, svits nu champingnonerne som er skåret i skiver.
Bag en sauce op af mel og smør og jævn den op med asparsvandet, kyllingefonden og fløden. Smag saucen til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.
Når kyllingen er færdig, skæres den i fine tern. Kom kylling, bacon, champingnon, aspars og purløg i. Justere saucen, så den hverken er for tyk eller tynd.

Kom nu fyldet i et smurt ovnfast fad og dæk tilsidst med butterdej, lav f.eks et fint mønster Prik lidt huller i butterdejen, så dampen kan slippe ud.
Bag den ved 180 grader i 30 min. på miderste rille.

Servere med en frisk mozeralla og tomat salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar