tirsdag den 29. november 2011

Gulerodsbrud, så lækre!


Mumm virkelig lækre, luftige, smagsrige og fuldige, men nok ikke det sundeste :)
Opskriften er fra Amo, den store bagebog 3, året rundt!

Opskrift til 12 stk.

  • 1 kg. Amo hvedemel
  • 50 g. gær
  • Ca. 5½ dl. lunkent vand
  • 75 g. sukker
  • 10 g. salt
  • 75 g. blødt smør
  • 2 æg
  • 100 g. solsikkekerner
  • 4 revne gulerødder
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve på et melet bord med et klæde over i ca. 1 time.

Lav en fordybning i midten og slå æggene ud i fordybningen. Kom også solsikkekerne og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle.
Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. (Se billeder herunder af fremgangsmåden)
Meningen er at dejen skal være ujævn.
Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 12 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 1 time.
Bag dem ca. 15 min. midt i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader)



Her ses fordybningen med ingredienserne i.


Formet/ lukket til en stor bolle


Er nu hakket i småstykker

Er samlet til brud på en bageplade

De færdige gulerodsbrud

2 kommentarer:

  1. EJ Mette - de ser super fristende ud - liiige vejr til lune boller med smør....mmmmmm får helt lyst til at bage :-)

    SvarSlet
  2. Hejsa ;-D

    De ser godt nok gode ud... men 51 dl vand?? Det passer da vist ikke vel??

    SvarSlet