onsdag den 13. juni 2012

Pizza hawaii



Havde en ustyrlig lyst til pizza med ananas på, efter vi havde fået en lække hawaii pizza på den lokale restaurant og den var altså lækker. Så måtte igang selv, det kræver nu heller ikke så meget at lave sådan en lækker omgang stenplade pizza.
Skriver lige opskriften her igen, den er nemlig den samme opskrift jeg bruger altid på pizzadej og på pizzasauce, men den kommer her.
Fyldet til denne Hawaii pizza er: mozzeraella, landskinke & ananas

Opskrift til 2 tynde pizzabunde:
  • 20 g gær
  • 1½ spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl lunkent vand
  • 300 g hvedemel ( Pizzamel eller Italiensk tipo 00)
Udrør gæren i det lunkne vand. Rør olie og salt i og rør melet i lidt af gangen, så meget dejen kan absorbere. Saml dejen i en kugle, læg den på en meldrysset flade og ælt den i 12-15 min, til den er glat, blank og smidig.
Læg dejen i en oliesmurt skål og vend dejkuglen så den bliver helt dækket af olie. Dæk skålen til med plastfilm og sæt dejen til hævning i stuetemperatur i 1½-2 timer, til den har fået dobbelt størrelse.

Stenpladen sættes nederst i en kold ovn og der tændes på den højeste temperatur, min ovn kan komme op på 275 grader. Der går ca. 30 min inden det hele er ordentlig opvarmet, imens laves pizzaerne.
Vend dejen ud på et melet bord, slå den ned og ælt den i ca 30 sek.
Så skal kuglen bare deles i 2 lige store kugler og rulles ud. Jeg rullede dem rundt ud ca. 25 i diameter så de var ca. 5 mm tyk. Dejen er ret elastisk og nem at strække i.
Drys lidt majsmel på stenpladen eller på et stykke bagepapir, hvis man ikke har en pizzaspade, for så kan det godt blive et problem at få pizzaen over på stenen, men ligger den derimod på bagepapir kan man lige trække den over på stepladen.
Majsmelet gør at man får en sprød skorpe.
Så skal pizzaen bare over på stenpladen og stå nederst i den varme ovn på 250 grader i ca 12-15 min. til bunden er sprød og gylden, og fyldet færdigt.


Opskrift på ca. 3 dl. italiensk pizzasauce/ til 2 pizzabunde:
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 spsk frisk basilikum, finthakket
  • 1 tsk salt
  • lidt peber
Svits hakket løg og hvidløg i en gryde, må ikke blive brunt. Tilsæt flåede tomater, sukker, hvidvinseddike og tørret oregano, lad nu saucen simre i 1-2 timer. Blend den med en stavblender.
Tilsæt tilsidst den friskhakkede basilkum, og smag til med salt og peber.
Tip: Den kan holde sig 2 uger på køl, men kan også fryses ned i små potioner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar