lørdag den 16. juni 2012

Luftige mogenstykker m. blå birkes




Så fik jeg endelig prøvet Amo´s nye melsorter som jeg havde købt for et stykke tid siden, nemlig Evolo og Vinjett. Det var ligesom om at brødet hævede bedre op og der var en god smag i brødet.
Jeg bagte nogle morgenboller med blå birkes og min opskrift kommer her.

Opskrift på luftige morgenboller med blå birkes, 11 stk.:
  • 40 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl mælk
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 75 g evolo rugmel
  • 75 g vinjett fuldkornsmel
  • ca. 400 g vinjett hvedemel
  • blå birkes til drys
Lun mælk og vand og rør det i gæren, tilsæt salt, sukker og olie og rør til det er opløst. Tilsæt ægget.
Rør først rugmel i, så fuldkornsmel og tilsidst hvedemelet, indtil du har en smidig og glat dej, men pas på med at komme for meget mel i. Ælt det godt igennem i ca. 5 minutter. Stil til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen ned på et bord og form lidt firkantede boller, som stilles til hævning i 30 minutter.
Pensel med sammenpisket æg og drys med blå birkes. Bages midt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 12-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar