tirsdag den 12. juni 2012

Squash tærte med fyldt kyllingebryst i serranoskinke



Jeg havde 2 sqaush liggende som jeg ikke lige vidste hvad jeg skulle bruge til, så hvorfor ikke en squas tærte. Det smagte faktisk rigtig godt, sammen med et magert stykke kyllingebryst.
Mulighederne er mange, når man laver tærter, der er jo ikke hvad man ikke kan komme på dem. Så hvis man har nogle rester, så er det altså nemt at slå en tærtedej op, hvor man så kan bruge nogle af sine rester.


Squash tærte til 2-4 pers, tærteform på ca. 22 cm.:
  • Tærtedejen
  • 150 g mel
  • 1 knips salt
  • 100 g koldt smør
  • ½ æg
  • Fyld
  • 300 g squars
  • 1 kugle mozzarella
  • 3 æg
  • 1½-2 dl piskefløde
  • 1 tsk oregano
  • friskkværnet peber

Tærtedejen: Bland mel og salt. Skær det kolde smær ud i små firkanter og ælt ind i melet, indtil konsistensen er som savsmuld. Pisk ægget sammen og hæl det oven på melblandingen og ælt det ind i melet. Pak dejen ind i folie og stil det koldt i ca. 30 minutter.
Trykkes let ud i en smurt tærteform og prikkes med en gaffel og forbages ca. 15 minutter på 180 grader.

Fyldet: Riv squash på den grove side af rivjernet og drys med 1 spsk salt og lad det stå ½ time, så vandet kan trækkes ud.
Efter en ½ time skylles squashene for salt og væden vrides fra. Skær mozzarella kuglen ud i tynde skiver og læg på den forbagte tærtebund og bagefter lægges squashene.
Pisk æggene med fløden og kom oregano og friskkværnet peber i og hæl æggeblandingen ud over fyldet.
Bages i 40 minutter ved 200 grader.

Servere med saftigt kylling bryst til, eller en god gang salat og en cremefraicedip.

Fyldt kylling med serrano skinke til 2 pers:
  • 2 kyllingebryster
  • 4 skiver serranoskinke
  • ½ bøtte philadelphia flødeost
  • lille håndfuld basilkum
  • lille håndfuld oregano
  • 1 fed hvidløg
  • maldon salt
  • friskkværnet peber
Skær et lille snit i kyllingebrysterne fra siderne af. Fyld dem med overstående blanding og rul tilsidst serrano skinke rundt om dem. Steg dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar