fredag den 22. juni 2012

Tærte med kylling, bacon og tomat



Det er bare altid så nemt at lave tærter, og en god idé hvis man har rester i køleskabet og man ikke lige ved hvad det skal bruges til. Den her tærte med kylling, bacon og tomat, var et rigtig godt match. Kan godt lide når der er kød på tærten, f.eks. kylling eller skinke er rigtig godt at komme på tærter. Vi fik friske grønne aspars til og en hvidløgs dip.

Opskrift på tærte m. kylling, bacon og tomat, til 2-3 pers. 26 diameter:
  • Grov tærtedej:
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • ½ dl rapsolie
  • ca 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld til tærten:
  • 120 g. kogt kyllinge filet
  • 6-8 skiver stegt bacon, skåret i mindre stykker
  • ca. 10 stk. cherrytomater
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • 3 æg
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld revet ost
Bunden: Bland melet med olien og saltet, kom det vand i som dejen kan tage, ca 1 dl. og ælt det let.
Smør en tærteform på ca. 26 cm i diameter og tryk dejen ud i formen med fingerne og op af kanterne.
Prik tærtedejen med en gaffel ca 10 gange og forbag tærten i ca. 15 minutter i en 200 grader varm ovn.

Tærten: Den kogte kyllingfilet skæres i små ternninger og den stegte bacon kommes på tærtebunden sammen med de tomaterne som er skåret 1 gang over. Bland fløden med æggene og tilsæt salt og peber til æggemassen, hæld æggemassen henover tærten og drys med revet ost. Sæt i den 200 grader varme ovn i ca. 35-40 minutter. Tag den ud og drys med purløg.

1 kommentar:

  1. Hej Mette :-)

    Du var en af de heldige, der vandt 2 x entre til Sommerland Sj. Så er du sød og sende mig, din adresse, på min mail, du finder den på min blog.

    Hilsen Rikke

    SvarSlet