mandag den 5. marts 2012

Kåldolmere/ hvidkålsrouletter m. brun sauce og kartofler


Til aften har vi fået hvidkålsrouletter, har dog aldrig før lavet det, men det måtte prøves. Det er rigtig god gammeldaws mad, men det smagte skønt.
Så ligger da lige en opskrift på det.

Opskrift til 2 personer.
  • 250 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 lille løg revet
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk mælk
  • peber og salt
  • 4 store blade hvidkål
  • Kødsnor
  • 1 dl. grønsagsbouillion
  • 0,5 spsk tomat puré
  • ½ spsk majsstivelse
  • ½ dl. piskefløde evt.
  • klat smør
Farsen/ hvidkålsrouletterne: Rør det hakkede kød med salt, peber, æg, revet løg, melet og mælken.
Tag forsigtigt kålbladene af hele, og læg dem i kogende vand i 3-4 min til de er bløde. Lad dem dryppe af i en si. Skær det nederste  grove stykke af midterribben på hvidkålsbladene.
Bred kålbladene ud og fordel farsen på midten af hvert blad. Pak kålen om farsen og bind med kødsnor, og læg dem i en gryde.
Hæld bouillion og tomatpuré ved og lad dolmerne koge ved svag varme under låg i ca. 30 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af i en si.
Smelt en klat smør på en pande ved god varme og brun kåldolmerne på begge sider.

Saucen: Kog bouillonen op og jævn med majsstivelse. Tilsæt, kulør, salt, peber og en anelse fløde.

Servere med kogte kartofler, kogte gulerødder og asier :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar