fredag den 9. marts 2012

Mexicansk fad m. tortillachips


Umh vi elsker jo mexicansk herhjemme og får det ret tit, så faldt selvfølgelig over denne lækre ret som både newyorkerbyheart og blogchef har lavet, så inspiration er hentet herfra :)
Men retten smagte godt, og kræver ikke det store. Vi fik lidt nachos, guacamole og en gang salat til.

Opskrift til 4-5 personer.
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 pose tacomix
  • 1 dl. vand
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 2 dl. salsa
  • 1 håndfuld revet cheddarost
  • 2 dl. frosne majs, optøede
  • ½ glas sorte oliven, skåret i skiver
  • 2 håndfuld revet cheddar
  • 1 tomat skåret i tern
  • 1 pose tortillachips salt.
  • lidt olie til stegning
Varm olien op i en gryde og svits det hakkede kød. Når det er brunet tilsættes tacokrydderi og den mængde vand som er angivet på posen, ca 1 dl. vand. Lad det småsimre lidt og tag det så af varmen.
Hæld bønnerne i en sigte og skyld dem grundigt, kom dem i en blender og kør et par gange, så de er grovmoste, ikke helt fint.
Varm lidt olie på en pande og sauter løg, til det bliver blødt. Tilsæt bønnerne og bland det godt sammen.
Tilsæt hvidløg, vend rundt og lad det stege med et par min.
Tilsæt salsa, bland godt, kom en håndfuld revet cheddarost i. Tag af varmen og bland bønneblandingen godt sammen og smag til.
Smør et ovnfast fad og kom letknuste tortillachips i bunden, så bunden er helt dækket.
Fordel bønneblandingen ovenpå chipsene, herefter kommer man kødet på og drysser de 2 håndfuld revet ost på. Kom majs på, samt oliven.
Sæt i oven på 175 grader varmluft i ca. 20 -25 min. Drys med tomater når fadet kommer ud af oven.

Man kan med fordel servere cremefraice oven på. Er lækkert med nachos, guacamole og lidt salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar