tirsdag den 6. marts 2012

Vaniljemuffin m. chokostykker og kogt vaniljecreme


Kan godt lide at eksprimtere med cupcakes, så faldt over denne frosting her, altså kogt vanilje frosting, også kaldet boiled frosting. Uhm den var altså lækker, ikke nær så sød som den frosting vi kender, så et godt alternativ til den søde frosting.

Opskrift på 12-15 stk. muffin
  • 100 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 små æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 200 g cremefraice 18 %
  • 50 g chokoladestykker
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt med en elpisker. Tilsæt 1 æg af gangen og forsæt med at pisk grundigt.
Bland mel, bagepulver og natron i en anden skål og sigt det i sukkermassen. Tilsæt salt og vend cremefraicen forsigtigt i dejen, til det er godt blandet. Og til sidst den hakkede chokolade.
Fordel dejen i muffin formene, fyld dem 3/4 op, bag dem i en varm ovn, varmluft 165 grader i 20-25 min (alm ovn 180 grader)



Opskrift på kogt vaniljecreme til 12 stk. cupcake
  • 143 g. sukker
  • 4 spsk mel
  • 3,25 dl mælk
  • 4 spsk fløde
  • 220 g kølig smør, skåret i tern
  • 2 tsk vaniljesukker eller korn af 1 stang
Hæld sukker, mel og mælk i en gryde med tyk bund og varm det op ved middel varme med jævn omrøring.
Lad det småkoge/ simre i ca. 20-25 min.
Det bliver efterhånden noget sejt og klistret, det skal det også! Så når du ligesom kan danne striber/toppe i cremen som bliver liggende, er den klar til næste skridt.
Hæld det over i en skål og pisk til det er helt afkølet, ca. 5-10 min. Sæt det på køl ca. 30 min, til det er helt koldt.
Tag det ud af køleskabet og pisk det op og tilsæt smør og vanilje lidt efter lidt. Pisk godt, til det hele er blandet godt sammen og er luftigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar