mandag den 19. marts 2012

Tærte m. skinke og porre samt hvidløgsdip og råkostsalat


Det er altid lækkert med sådan en hjemmelavet tærte med lidt gode ting i. Det fungere fint som aftensmad, men kan også sagtens bruges til frokost.

Opskrift på havregrynstærtebund til 2-3 personer:

  • 1 dl. vand
  • 1 dl olie (raps)
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 2 ½ dl havregryn
  • ½ tsk salt
Bland det hele sammen, kan gøres bare med hænderne. Lad dejen hvile 1 time i køleskab, eller gerne til dagen efter.
Smør en tærteform og kom dejen i, prik huller med en gaffel, skal forbages i en 200 grader varm ovn i 12 min. Når fyldet er kommet på, skal den bages færdig i ca. 30-40 min. ved 200 grader.

Opskrift på skinke/ porre fyld:
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 3 pastiuseret æggeblommer
  • ca. 50 g. emmentaler eller anden ost
  • skinketern
  • 3 porre
  • salt/ peber
Rens porrene og skær dem i skiver og giv dem et opkog og si vandet godt fra. Skær skinketern og riv ost.
Bland madlavnningsfløden med æggeblommerne, salt og peber.
Kom porre, skinke på tærten, herefter ost og tilsidst flødeblandningen, så skal den bages færdig i oven i ca. 30-40 min ved 200 grader, til den er flot gylden.

Servere hvidløgsdip og råkost salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar