Det er altid lækkert med sådan en hjemmelavet tærte med lidt gode ting i. Det fungere fint som aftensmad, men kan også sagtens bruges til frokost.
Opskrift på havregrynstærtebund til 2-3 personer:
- 1 dl. vand
- 1 dl olie (raps)
- 2 ½ dl hvedemel
- 2 ½ dl havregryn
- ½ tsk salt
Smør en tærteform og kom dejen i, prik huller med en gaffel, skal forbages i en 200 grader varm ovn i 12 min. Når fyldet er kommet på, skal den bages færdig i ca. 30-40 min. ved 200 grader.
Opskrift på skinke/ porre fyld:
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- 3 pastiuseret æggeblommer
- ca. 50 g. emmentaler eller anden ost
- skinketern
- 3 porre
- salt/ peber
Bland madlavnningsfløden med æggeblommerne, salt og peber.
Kom porre, skinke på tærten, herefter ost og tilsidst flødeblandningen, så skal den bages færdig i oven i ca. 30-40 min ved 200 grader, til den er flot gylden.
Servere hvidløgsdip og råkost salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar